محل لوگو

شاه می گوید


این فایل ترجمه شده در۱۳ صفحه که دارای فهرست ومقدمه است.که ۵ صفحه در توضیحات قرار دادیم.

مقدمه مترجم

در انقلاب ايران اگر در يك طرف قضيه ، امام خميني و مردم ايران بودند ، در طرف ديگر آن شاه و رژيمش قرار داشتند . بنابراين در يك بررسي و تحقيق عالمانه پيرامون حركتي كه به « انقلاب اسلامي » انجاميد و سرانجام باعث سقوط شاه و رژيمش شد ، بايد به هر دو طرف قضيه توجه كرد . در مورد طرف اول قضيه ، تقريباً همه چيز در اختيارمان قرار دارد و همه ناگفته ها گفته شده است . ولي در مورد طرف دوم قضيه ، كه شاه و رژيمش باشد ، مدارك ما هنوز تا كامل و مدون شدن خيلي فاصله دارد . زيرا اگر چه در طول ساليان پس از پيروزي انقلاب ، خاطرات چند تن از دست اندركاران رژيم شاه منتشر شده ( از قبيل خاطرات : ارتشبد فردوست ، اسدالله علم ، پرويز راجي ، فريدون هويدا ، ابوالحسن ابتهاج و ... ) و هر يك نيز به سهم خود براي آگاهي به جريان فكري آن دوران حائز اهميت بوده است ، ليكن هنوز اين مدارك كافي نيست و بايد به انتظار نشست . و اما مهمترين و قابل قبول ترين مدركي كه مي تواند به تمام معنا جنبه عصاره ديدگاههاي شاه را داشته باشد و نيز عمق انديشه هايش را بنماياند ، طبعاً چيزي نيست جز آخرين نوشته او . بخصوص اينكه آخرين نوشته او ، كتاب ( مطالبي كه ارائه شده است ) در دوران پس از سقوط شاه به رشته تحرير در آمده و كم و بيش ، هم حالت تعديل شده اي نسبت به سه كتاب قبلي او ( انقلاب سفيد ، مأموريت براي وطنم، به سوي تمدن بزرگ ) دارد ، و هم در آن نوعي حالت « خود مشت و مالي » به چشم مي خورد .

فصل 1

پدرم ؛رضا شاه كبير

در آغاز جنگ جهاني اول پدرم را « رضا ماكزيم » مي ناميدند ؛ به اين دليل كه او با مسلسل « ماكزيم » كار مي كرد . در عين حال او طي سال 1915 با خشم و اندوه فراوان بر اوضاعي كه در ايران مي گذشت نظاره مي كرد و مي ديد كه مملكت از هر سو مورد هجوم قرار گرفته و محل تاخت و تاز نيروهاي نظامي خارجي قرار دارد : تركها و آلمانيها از يك طرف و روسها و انگليسها از طرف ديگر . پس از انعقاد پيمان « ورساي » در سال 1919 ، ايران كم وبيش به صورت يك كشور تحت الحمايه انگليس در آمد . در چنين دوران پرآشوبي بود كه روز 26 اكتبر 1919 من در تهران چشم به جهان گشودم . « رضاخان » در زمان انقلاب كمونيستي روسيه ، افسران روسي را از خدمت اخراج كرد ؛ و خود فرماندهي قزاقهاي ايراني را به عهده گرفت . رضاخان يك شب با نفرات تحت فرمانش قزوين را مخفيانه ترك كرد و عازم تهران شد . بعد هم كه به تهران رسيد ، شهر را به محاصره در آورد و احمد شاه را وادار به تغيير دولت كرد ( 23 فوريه 1921) . اين كودتاي برق آسا با حداقل تلفات صورت گرفت ، و ژنرال « آيرونسايد » كه در آن زمان فرماندهي قواي انگليس را در ايران به عهده داشت راجع به اقدام پدرم گفته بود : « رضا خان تنها مردي است كه شايستگي نجات ايران را دارد . » 1) اولاً رضا خان در آن موقع به عنوان يك ياور ( سرگرد ) قزاق قدرتي نداشت تا بتواند افسران روسي را از خدمت اخراج كند . ثانياً اين كاري بود كه توسط احمدشاه – آن هم به توصيه مقامات انگليسي – صورت گرفت . يعني پس از بركناري « استاروسلسكي » از مقام فرماندهي بريگاد قزاق ، احمد شاه يك ايراني به نام « سردار همايون » را به اين سمت گماشت و بركناري افسران روسي قزاق از زمان فرماندهي سردار همايون آغاز شد . رضا خان بعد از سردار همايون در آستانه كودتاي سوم اسفند 1299 به فرماندهي بريگاد قزاق منصوب شد . – م . 2) البته ژنرال آيرونسايد – يعني همان كسي كه عامل اصلي براه انداختن رضاخان و اجراي به اصطلاح كودتاي سوم اسفند محسوب مي شود – اين جمله را قبل از اجراي كودتا در وصف رضاخان گفته بود ، نه بعد از كودتا . و به اين ترتيب كاملاً روشن است كه اگر كسي از نظر ژنرال انگليسي شايستگي نجات ايران را داشته باشد ، چه نوع خصوصياتي دارد ؛ و در عين حال نيز نجات ايران از ديدگاه دولت انگليس به چه نوع نجاتي اطلاق مي شود . – م . در آن زمان رضاخان كه عنوان فرمانده كل قواي مسلح ( سردار سپه ) را نيز داشت ، به هيچ وجه درصدد برداشتن احمدشاه از تخت سلطنت نبود ؛ و بلكه درست برعكس ، به دفعات از احمد شاه خواست تا از اروپا به ايران بازگردد .

فصل 2

به حكومت رسيدن

من در سن 12 سالگي به سويس رفتم ، هيچ اشكالي از نظر تكلم به زبان فرانسه نداشتم . من تا سال 1936 در سويس ماندم و در تمام اين مدت هميشه بر اعتقادات مذهبي خود پابرجا بودم . افرادي نظير هانري چها رم ، لويي چهاردهم ، و ناپلئون ( مردي كه به عقيده من شخصيتي فوق العاده داشت ) ، از كساني بودند كه همواره ذهن مرا به خود مشغول مي كردند . من در سال 1931 از بندر پهلوي – بندر كوچكي در كنار درياي خزر – عازم باكو در روسيه شدم ، و سپس با قطار به سويس رفتم ، تا در آنجا براي تحصيل به مدرسه بروم . موقعي كه در سال 1936 از همين مسير به ايران بازگشتم ، اصلاً نتوانستم بندر پهلوي را تشخيص دهم ، زيرا تبديل به شهر مدرن اروپايي شده بود . بلافاصله بعد از آنكه در سال 1938 [1317] با درجه ستوان دومي از دانشكده افسري فارغ التحصيل شدم ، به عنوان بازرس قواي نظامي به كار پرداختم .


مبلغ واقعی 18,182 تومان    1% تخفیف    مبلغ قابل پرداخت 18,000 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۲۶ دی ۱۳۹۷               تعداد بازدید : 197

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما